javascript:void(0) SearchReadShare: Εύκολη και οικονομική λύση για να παρκάρετε το ποδήλατό σας!

15 Μαρτίου 2012

Εύκολη και οικονομική λύση για να παρκάρετε το ποδήλατό σας!

Πόσες φορές δεν αναρωτηθήκατε, πού αλλά και με ποιο τρόπο να "παρκάρετε" το ποδήλατό σας, όσο είσαστε σπίτι; Θα μου πείτε τώρα, δεν προβληματίζεστε γιατί το ποδηλατό σας έχει stand... μμμ και σωστά σκέφτεστε. Υπάρχουν όμως ποδήλατα, σαν το δικό μου, που δεν είχε αλλά ούτε μπορώ να του προσαρμόσω stand. Είναι τέτοιο το μοντέλο, που το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αγοράσω μια βάση και να το ακουμπώ εκεί.
Όμως, προ ημερών, καθώς είχα χαθεί μέσα σε διάφορα blogs, βρήκα μια δυο υπέροχες ιδέες, χωρίς να χρειαστεί να χαλάσω ούτε ένα ευρώ, για να παρκάρω το ποδήλατό μου όμορφα και ωραία! (προϋποθέτει όμως να έχεις λίγο χώρο στην αυλή ή στο μπαλκόνι σου, είναι η αλήθεια!)


http://www.recyclart.org/2012/02/pallet-easy-bikerack/


Ακριβώς! Stands από παλέτες! Και μη μου πείτε πως είναι δύσκολο να βρείτε δύο παλέτες... Καθόλου μάλιστα... Και μη νομίζετε ότι χρειάζεται καμιά συναρμολόγηση ή κάποια εργαλεία για να τη στήσεις. Απλά, αν θέλεις να 'ναι λίγο σταθερή, στο σημείο που ακουμπά η μία με την άλλη, βάζεις λίγη σιλικόνη, άντε και κανένα καρφάκι. Αφήστε που εξασφαλίζετε έτσι και θέση για όλα τα ποδήλατα που πιθανόν υπάρχουν στην οικογένεια.

Η παλέτα που ακουμπά στον τοίχο, δημιουργεί, όπως βλέπετε στη φωτογραφία, την κάθετη σχισμή που προσαρμόζεται ο πίσω τροχός του ποδηλάτου και κρατά το ποδήλατο ψηλά. Η παλέτα που ακουμπά στο έδαφος δημιουργεί μια "τσέπη" για να "καθίσει" μέσα ο μπροστινός τροχός, έτσι ώστε να μην κυλήσει το ποδήλατό μας.

Και για όσους θέλουν το ποδήλατό τους να το παρκάρουν μέσα στο σπίτι τους -για καλό και για κακό :))))- υπάρχει και η παρακάτω λύση... στολίζοντας έτσι και το χώρο...

http://www.curbly.com/users/diy-maven/posts/10482-diy-pallet-bookshelf-bike-rack


Μέσα από την εξερεύνησή μου προχθές, είδα πολλές προτάσεις και ιδέες, για το πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε παλέτες. Σε επόμενη ανάρτησή μου θα σας τις παρουσιάσω!!! Ιδανικές λύσεις, μοντέρνες, απλές στην κατασκευή, λειτουργικότατες και τελείως οικονομικές, για να ομορφύνουμε την αυλή μας, την ταράτσα μας ακόμα και το εξοχικό μας!




Αν σας άρεσε η ανάρτησή μου, μοιραστείτε την με τους φίλους σας!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου