javascript:void(0) SearchReadShare: Γλαστράκια γεμάτα χρώμα!

6 Απριλίου 2012

Γλαστράκια γεμάτα χρώμα!


Η άνοιξη είναι που μας κάνει να αναζητάμε όλο και περισσότερο χρώμα στην καθημερινότητά μας. Θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας τα μουντή ατμόσφαιρα του χειμώνα και να βάλουμε χρώματα... παντού! Αφήστε που και η δημιουργικότητά μας την περίοδο αυτή είναι στα "πάνω" της. Έτσι, σκέφτηκα να... "χρωματίσω" λίγο τον κήπο. Όχι, όχι, δεν πήρα τα σπρέυ να κάνω graffiti... αυτό το "σπορ" το αφήνω στο γιο μου :)))) Aπλά σκέφτηκα να δώσω χρώμα σε μια γωνιά του κήπου... φυτεύοντας!

Από καιρό είχα φυλάξει στο χώρο της αναύκλωσης διάφορα κουτιά από τις κομπόστες, (τι ζουμεροί γερμάδες είναι αυτοί στις κομπόστες!) και σκεφτόμουν πως κάπου, κάποτε... θα μου χρειαστούν. Και σωστά σκεφτόμουν, διότι, καθώς περιποιόμουν τον κήπο, παρατήρησα πως στο σημείο που υπήρχε το ξύλινο διακοσμητικό χώρισμα, ήθελε το... χρώμα του! Και στη στιγμή σκέφτηκα τα τενεκεδάκια από τις κομπόστες! Θα τις έκανα γλαστρούλες! Μμμμ πως θα έκανα αυτά τα σιδερένια κουτάκια να φαίνονται πιο όμορφα; Και η δημιουργία άρχισε...


Πήρα τα σπρέυ από την αποθήκη και επιδόθηκα, πρώτα, στο βάψιμό τους. Έντονα χρώματα!

Eυτυχώς που υπήρχε πρόχειρο και το black & decer και έκανα τις απαραίτητες τρυπούλες, για να φεύγει το νερό. Για καλό και για κακό, έκανα και από δύο τρυπούλες δεξιά και αριστερά στο πάνω μέρος, μήπως και δεν μου ταίριαζαν πάνω στο ξύλινο διαχωριστικό, να 'χω μια εναλλακτική λύση. Δηλ. να τα κρεμούσα στα δεντράκια ένα ένα.

Την επομένη μέρα, άρχισε το φύτεμα, αφού είχα διαλέξει και τα λουλουδάκια που θα τους έβαζα. Εδώ που τα λέμε, θα προτιμούσα ό,τι χρώμα είχε το τενεκεδάκι, να φύτευα ένα φυτό που να έβγαζε του ιδίου χρώματος λουλουδάκι... αλλά... δυστυχώς, δεν κατάφερα να το συνδυάσω έτσι. Το φυτώριο είχε συγκεκριμένα φυτά, σε μικρό μέγεθος. Αλλά ας είναι...


Αφού ολοκλήρωσα και το φύτεμα και τα καμάρωνα, έπρεπε να βρω και λίγο σύρμα (για να μπορέσω να τα στερεώσω εκεί που ήθελα) και φυσικά έναν κόφτη. Απλά πράγραμα.


Μέχρι να τελειώσω βέβαια με πήρε η νύχτα, ίσα που πρόλαβα να τα καμαρώσω και να τα φωτογραφίσω! Η γωνιά αυτή τελικά, βρήκε το... χρώμα της! Βέβαια παρατήρησα, ότι οι παροιμίες βγαίνουν σωστές, διότι τα τενεκεδάκια όταν τα έβαφα, είχε αρχίσει να πέφτει ο ήλιος, και έτσι υπάρχουν ατέλειες, αλλά άξιζε η προσπάθεια. Tα επόμενα θα τα επιμεληθώ καλύτερα :))))


Και μην ξεχνάμε, πως όλο αυτό, γίνεται οικονομικότατα, και αν σας φαίνεται λίγο ακριβή η αγορά της μπογιάς σε σπρέυ, μπορείτε να πάρετε κουτάκια μπογιάς. Απλά εγώ τα είχα ήδη και έτσι χρησιμοποίησα μπογιά σε σπρέυ.

Η φύση μας δίνει απλόχερα την ομορφιά της, εμείς απλά μπορούμε να την αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο... δημιουργώντας!




Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

  1. Όμορφα τα τενεκεδάκια, μπορούν και πολύ εύκολα να τοποθετηθούν στον φράχτη. Εγώ γενικότερα χρησιμοποιώ μεταλλικά κουβαδάκια σε παλ χρώματα τα οποία είναι ωραία για το τραπέζι του κήπου ή για το περβάζι του παράθυρου.
    Έχω ένα βραβείο για σένα
    http://vflorarte.wordpress.com/2013/06/04/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-vflorarte/

    ΑπάντησηΔιαγραφή