javascript:void(0) SearchReadShare: Ποδηλατο-διαδρομές!

28 Φεβρουαρίου 2012

Ποδηλατο-διαδρομές!

Φυσικά και ήρθε η ώρα για ορθοπεταλιές! Με το αγαπημένο όχημα, το ποδήλατο! Και δε μιλώ για ποδήλατο στατικό... ξέρετε αυτό που το κάνουμε ...κρεμάστρα στο σαλόνι μας, αλλά το κανονικό, αυτό του... δρόμου! :))))
Σε λίγες μέρες μπαίνει η Άνοιξη και οι βόλτες μας θα γίνουν ακόμα πιο ευχάριστες, αν τις κάνουμε σε διαδρομές με ασφάλεια.
Εάν υπάρχει και η ειδική σχάρα που προσαρμόζεται στο αυτοκίνητο, τότε, βάζουμε το ποδήλατό μας στη σχάρα και πάμε για ποδηλατο-διαδρομές με... ασφάλεια και ανεμελιά.

Διαδρομές που έχω κάνει και σας τις συστήνω: 

-Αν θέλετε να περιπλανηθείτε στην παλιά Αθήνα, ο πεζόδρομος Διονυσίου Αεροπαγίτου, κάτω από την Ακρόπολη, είναι ιδανική βόλτα και στη συνέχεια κάνεις και μια στάση για καφεδάκι με θέα την Ακρόπολη.
-Μια πολύ καλή διαδρομή, είναι στο Τατόι, στα κτήματα. Τα μονοπάτια είναι χωμάτινα αλλά αξίζει το κόπο. Μπορείτε να το κάνετε και δίαθλο... πότε με τα πόδια και πότε με το ποδήλατο :)))) Έτσι το λέω, όταν κουράζομαι από τις ανηφόρες και το παίρνω στα χέρια…
-Για όσους μένουν στη Δυτική Αθήνα, μια καλή βόλτα για ποδήλατο είναι και το πάρκο Τρίτση http://www.parkotritsi.gr/. Και εδώ τα περισσότερα μονοπάτια είναι χωμάτινα.
-Επίσης, στο Φλοίσβο, κατά μήκος της θάλασσας, κάνεις τη βόλτα σου ήσυχα και ανθρώπινα και συγχρόνως αναπνέεις θαλασσινό αεράκι.
-Για λίγο πιο μακριά, θα σας συστήσω και την παραλιακή του Κιάτου, μέσω του προαστιακού. Αλλά, δυστυχώς, μετά δυσκολίας, μπορούν να μπουν δύο ποδήλατα στο τελευταίοβαγόνι. Εκτός κι αν έχετε ποδήλατο σπαστό, εεε, τότε ουδέν πρόβλημα.

Στο διαδίκτυο, έχω βρει πάρα πολλές ιστοσελίδες σχετικές με διαδρομές για ποδήλατο... και όχι μόνο! Ξεχώρισα το site http://www.podilates.gr/ γιατί έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζομαι.
Επίσης άλλο ένα καλό site με πληροφορίες για όλες τις ποδηλατικές ομάδες που υπάρχουν: http: bikerides.makemyday-radio.com="">   Όλες οι ποδηλατικές ομάδες, μαζεμένες σε αυτό το site. Απ’ όλη την Ελλάδα, κατά περιοχή, πόλη, συνοικία κλπ. Μάθετε πότε κάνει βόλτα η ομάδα στη γειτονιά σας και πάρτε μέρος και εσείς.

[Περιστεροπεταλιές: http://www.peristeropetalies.eu/ Η ποδηλατική ομάδα του Περιστερίου].

Καλές βόλτες!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου