javascript:void(0) SearchReadShare: Κυριακάτικη ...σπορά!

28 Μαρτίου 2012

Κυριακάτικη ...σπορά!

Προχθές, καθώς τακτοποιούσα τα ραφάκια με τα είδη κηπουρικής, (μπωλάκια, γλαστράκια, και πολλά άλλα), πήρε το μάτι μου 2-3 βαζάκια, κάπου πίσω στριμωγμένα. Αμάν!!! πως έγινε και τα ξέχασα!!!


Βέβαια... μμμ... είχα φυλάξει σπόρους, πέρυσι, από κάποια λαχανικά που είχα φυτέψει. Αυτά βέβαια, τα είχα πάρει μικρά φυτά...και είχα τη φαεινή ιδέα να αποξηράνω μερικούς σπόρους τους. Το πείραμά μου το ολοκλήρωσα, θυμάμαι, όλα καλά φαίνονταν, τα έκλεισα τότε και στα βαζάκια τους και περίμεναν το χρόνο... (αλλά και το χέρι μου!) να τους δώσει ζωή!

Διατηρήθηκαν καλά, άραγε, οι σπόροι; μμμμ εδώ σε θέλω μάστορα... Και καλά, άντε να διατηρήθηκαν καλά οι σπόροι από πέρυσι, μάζεψα όμως τους καλύτερους σπόρους από τους καλύτερους καρπούς, όπως λένε; Θα πιάσουν φέτος; Θα βολευτούν καλά, ώστε να φυτρώσουν; Θα έχουν τη σωστή θερμοκρασία εκεί που θα τοποθετήσω τα γλαστράκια; Πολλά τα ερωτήματα...  Μμμμ...

Το σκεφτόμουν, το ξανασκεφτόμουν, και το αποφάσισα! Θα κάνω το πείραμά μου. Θα τα φυτέψω τα σποράκια, όπως ακριβώς κάνω και με τους αγορασμένους σε φακελάκι σπόρους! Και ό,τι βρέξει, ας κατεβάσει. Αν δεν κάνεις και το λάθος σου, πως θα μάθεις, έτσι δε λένε;
Και στην τελική, με βλέπω σε κανά δίμηνο, να αγοράζω έτοιμα φυτά και θα κάνω ό,τι έκανα και πέρυσι. Καλά, εντάξει, μην απογοητεύομαι, μπορεί και να πιάσουν... έτσι;

Έβγαλα λοιπόν τα απαραίτητα από τα ραφάκια μου, και άρχισα τη... σπορά! :))))  Για καλό και για κακό, εξ αρχής, τους έβαλα σε χώμα βιολογικό. Για τα λαχανικά αξίζει τον κόπο, να δώσεις κάτι παραπάνω, για να μην έχει το χώμα φάρμακα και χημικά.


Φύτεψα λοιπόν, τα σποράκια από ντοματιές, πιπεριές και αγγουριές. Ευτυχώς μου έμειναν και λίγα χαρτάκια, από αυτά που γράφεις τι ακριβώς έχεις σπείρει, (για τους αρχάριους είναι, γιατί οι έμπειροι, τα γνωρίζουν και από τα φύλλα τους), έγραψα τι έσπειρα, και τοποθέτησα τα γλαστράκια έξω, σε μια γωνιά, ελπίζοντας ο ήλιος να ζεσταίνει τα σποράκια και ο αέρας να τα αναζωογονεί.


Φρόντισα βέβαια, να βάλω αρκετό χωματάκι από πάνω τους, μη τυχόν και μου τους πάρει ο αέρας και τους πάει βόλτα μέρες που 'ναι, και από εδω και στο εξής, μέρα με τη μέρα, ποτίζοντάς τα θα περιμένω το πολυπόθητο μικρό κλώνο να βγαίνει από το γλαστράκι!!

Ελπίζω δηλαδή... :))))


Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου