javascript:void(0) SearchReadShare: Aποκριάτικες ...εξορμήσεις!

20 Φεβρουαρίου 2012

Aποκριάτικες ...εξορμήσεις!


Όλο και κάπου θα βρεθούμε αυτές τις μέρες, να πιούμε λίγο κρασάκι, άντε και ένα ποτηράκι τσίπουρο... άλλωστε η παροιμία δεν λέει "η φτώχεια θέλει καλοπέραση";
Είναι οι μέρες τέτοιες, μέρες αποκριάς, θα κανονίσουμε κάτι, κάπου θα βρεθούμε να χαλαρώσουμε με καλό κρασάκι και καλή παρέα. Για αυτό λοιπόν σκέφτηκα να κάνω δύο προτάσεις, και που ξέρει κανείς, ίσως αποδειχθούν καλές και για σας!



>Μεταμοντέρνο Τσιπουράδικο "Το Μελάκι" στο Παγκράτι

Πηγή: http://ouranitsa.blogspot.com
Ανεπιφύλακτα προτείνω το τσιπουράδικο "Το Μελάκι", αυτό το ζεστό χώρο, που έχει η Λίνα με τον άντρα της, στο Παγκράτι, μια ...ανάσα που λέμε από το κέντρο της Αθήνας. Ναι, ναι... είναι αυτό το στέκι με την όμορφη κρεμάστρα που έγραφα σε προηγούμενη ανάρτησή μου.

Ο χώρος πολύ ευχάριστος, ζεστή ατμόσφαιρα, πολύ καλή εξυπηρέτηση και με κάθε τσιπουράκι ένας διαφορετικός μεζές! Σαν τα τσιπουράδικα του Βόλου! Μεγάλη ποικιλία, νόστιμοι μεζέδες με μεράκι φτιαγμένοι, και το σπουδαιότερο ...εξαιρετικές τιμές! Αφήστε που μπορεί και να πετύχετε και ζωντανή μουσική, με λαϊκά ή ρεμπέτικα τραγούδια. (Τηλ. 210-7100721)


...............................................................................


>Μεζεδοπωλείο "Το Διαχρονικό" - Χαϊδάρι

Μετά από περιπλάνηση, βράδυ Σαββάτου στο Χαϊδάρι, ψάχνοντας σε ποιο μεζεδοπωλείο να πάμε, και αφού κάναμε μια αποτυχημένη προσπάθεια σε ένα από αυτά της πλατείας, το μάτι μας έπεσε σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι, που το είχαν μεταμορφώσει σε μεζεδοπωλείο.
Μας τράβηξε αμέσως και στο λεπτό μπήκαμε στο χώρο. Και εκεί, μπαίνοντας μείναμε με το στόμα ανοιχτό! Τι καταπληκτική διακόσμηση είχαν κάνει! Όλα τα παλιά αντικείμενα -του σπιτιού- τα είχαν αξιοποιήσει, διαμορφώνοντας μικρές και ζεστές γωνιές από παλιές φωτογραφίες, πιατέλες, καλαπόδια, τα ραφάκια σαν από παλιό μπακάλικο και πολλά άλλα, με τέτοιο τρόπο και είχαν καταφέρει ένα άψογο αποτέλεσμα.


Τριγύρισα σε όλο το μαγαζί με τη φίλη μου, φωτογραφίζοντας τις μικρές αυτές γωνιές, αλλά δυστυχώς με το κινητό μου, πού να φανταστώ που θα βρισκόμουν εκείνο το βράδυ. Οι φωτογραφίες το αδικούν, είναι η αλήθεια, αλλά δεν έχω κι άλλες.







Αυτό που στη συνέχεια αναρωτιόμασταν και όσο περνούσε η ώρα, ήταν αν και το φαγητό του ήταν εξίσου καλό όπως και το περιβάλλον του. Και τελικά, ω ναι! Ήταν πολύ καλό, καλές γεύσεις στα φαγητά που διαλέξαμε τουλάχιστον, πολύ εξυπηρετικοί, αλλά υπήρχε και το σκοτεινό του σημείο! Δεν μας "δώρισαν" αυτό το υπέροχο μικρό μπουκαλάκι με το οποίο πρόσφεραν το τσιπουράκι τους, στη φιλενάδα μου! χα χα χα  Τι κρίμα! Της έμεινε απωθημένο! Πρέπει απαραιτήτως να της βρούμε ένα, πιστό αντίγραφο.



Και επειδή όλα έμοιαζαν τέλεια, αναρωτιόμασταν ότι μάλλον θα μας "κοπανήσει" στο τέλος στις τιμές. Δεν μπορεί λέγαμε και χαμογελούσαμε. Τελικά, και από τιμές, μια χαρά ήταν. Γύρω στα 17 ευρώ το άτομο μας πήγε. Θα μου πείτε δεν είχε ζωντανή μουσική... ε.. ναι... δεν είχε, αλλά όμως στο τέλος φεύγεις πολύ ευχαριστημένος. Αρκεί με το όλο το "πακέτο", να έχεις και καλή παρέα. Το σημαντικότερο! (Tηλ.: 210-5815910)


Αν σου άρεσε αυτό που διάβασες, μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου :))))


Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου