javascript:void(0) SearchReadShare: Μέρες γιορτινές γεμάτες αυτοπεποίθηση!

18 Δεκεμβρίου 2013

Μέρες γιορτινές γεμάτες αυτοπεποίθηση!






Τα μαλλιά μας συχνά κάνουν του… κεφαλιού τους!  Όσο κι αν τα περιποιούμαστε, υπάρχουν μέρες που, καθώς στεκόμαστε μπροστά στον καθρέφτη και τα παρατηρούμε, μας πιάνει
μια… απελπισία! Μεταξύ μας τώρα… Πόσες φορές τα μαλλιά μας δεν «κάθονται» ή δεν «στέκονται» καλά, ειδικά εκείνη την ημέρα που θα θέλαμε οπωσδήποτε να έχουμε την καλύτερη εμφάνιση. Και ποια είναι εκείνη η ημέρα; Μα φυσικά, η μέρα του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν! Εκείνη την ημέρα που όλες μας θέλουμε να είμαστε τέλειες!


Όταν νιώθεις τα μαλλιά σου ωραία, φρέσκα, λαμπερά και υγιή, περπατάς και στέκεσαι με «ψηλά το κεφάλι», χαμογελάς περισσότερο, τολμάς ευκολότερα να φλερτάρεις αλλά και να επικοινωνείς με αμεσότητα.
Ανεξάρτητα από το πόσο συνεπείς είμαστε όσον αφορά τα μαλλιά μας, υπάρχουν παράγοντες, όπως το κλίμα, η υγρασία, η ποιότητα του νερού αλλά και οι… περίφημες ορμόνες μας, που μπορούν να λαδώσουν ένα φρεσκολουσμένο μαλλί, να προκαλέσουν τριχόπτωση ή να δείξουν άσκοπη την πολυέξοδη επίσκεψή μας στο κομμωτήριο.
Αφού δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα φυσικά φαινόμενα, μπορούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε εμείς για την «κόμη» μας και ας ελπίσουμε να μας «υπακούν» περισσότερο…

Υγιή και λαμπερά μαλλιά
Δεν υπάρχουν «μαγικές» συμβουλές για να έχετε όμορφα και λαμπερά μαλλιά. Υπάρχουν όμως κάποιες «απλές» συμβουλές, που θα πρέπει να τις θυμάστε τακτικά. Δηλαδή:
1. Μη λούζετε τα μαλλιά σας σε καθημερινή βάση. Φροντίστε να λούζεστε ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας. Δηλαδή: 2-3 φορές την εβδομάδα εάν έχετε λιπαρά μαλλιά, 1-2 φορές εάν έχετε κανονικά και 1 φορά την εβδομάδα εάν έχετε ξηρά μαλλιά.
2. Να χτενίζετε τα μαλλιά σας πρωί και βράδυ, ώστε να φεύγουν οι νεκρές τρίχες.
3. Χρησιμοποιείτε για το χτένισμα την ειδική «πιρούνα» και όχι βούρτσα, για να μη σπάνε οι τρίχες.
4. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ μαλακτική κρέμα στις ρίζες των τριχών.
5. Να κάνετε μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα.
6. Να αποφεύγετε την έκθεση των μαλλιών σας σε δυνατό αέρα. Σε τέτοια περίπτωση φροντίστε να τα μαζεύετε.
7. Μην κοιμάστε ποτέ με δεμένα μαλλιά, αλλά με λυτά.
8. Να αποφεύγετε τις βαφές μαλλιών, μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν.
9. Μην χρησιμοποιείτε συνεχώς το ίδιο σαμπουάν, γιατί υπάρχει κίνδυνος να αρχίσουν τα μαλλιά να ατονούν, να λαδώνουν πιο γρήγορα (βαραίνουν) και να κάνουν πιτυρίδα.
10. Προσέξτε τη διατροφή σας.

Επενδύστε στη σωστή διατροφή
Τα μαλλιά είναι συχνά 'καθρέπτης' της υγείας μας, αφού η υφή τους, η κατάσταση της τρίχας και η λάμψη τους είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη διατροφή μας.
Τα θρεπτικά συστατικά που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών μας, και σίγουρα θα το έχετε κάπου ακούσει ή διαβάσει, είναι η βιταμίνη Α, μερικές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, η βιοτίνη, η βιταμίνη C, ο χαλκός, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, η πρωτεΐνη και το νερό.
Γι’ αυτό, μην ξεχνάτε να εμπλουτίζετε τη καθημερινή σας διατροφή με τροφές όπως: λαχανικά διαφόρων χρωμάτων, γάλα, αβγά, ψάρι, ξηρούς καρπούς, δημητριακά ολικής αλέσεως, εσπεριδοειδή, κοτόπουλο, συκώτι κλπ., δηλαδή πηγές σημαντικές για την υγεία των μαλλιών μας.

Φροντίστε τα μαλλιά σας... φυσικά!
Μήπως έχει έρθει η στιγμή, να θυμηθούμε κάποιες απλές και φυσικές συνταγές για να περιποιηθούμε τα μαλλιά μας; Ναι… ναι… αυτές που μας σύστηνε η μαμά μας, αλλά δεν τις προτιμήσαμε ποτέ.
Τα προηγούμενα χρόνια -τα περίφημα χρόνια ψεύτικης ευημερίας- ξοδεύαμε υπέρογκα ποσά, για την περιποίηση του προσώπου και των μαλλιών μας, σε κρέμες και άλλα προϊόντα που στην τελική δεν είχαν πάντα τα αναμενόμενα και επιθυμητά αποτελέσματα. Μήπως έχει έρθει η στιγμή να «αναμετρηθούμε» με αυτήν την «καταναλωτική» μανία μας;


Βάψτε τα μαλλιά σας, εύκολα και απλά!
Ποιος σας είπε πως δεν μπορούμε να βάψουμε τα μαλλιά μόνες μας;
Βεβαίως και μπορούμε να βάψουμε τα μαλλιά μας! Πηγαίνετε σε κάποιο ειδικό κατάστημα, διαλέξτε την απόχρωση που θέλετε, ζητήστε τις συμβουλές του τεχνικού συμβούλου και… καλή αρχή!
Ειδικά για όσες δεν κάνουν ανταύγειες, αλλά προτιμούν ένα χρώμα για αλλαγή, δεν υπάρχει καλύτερη λύση… Απλή και προ πάντων… οικονομική. Σκεφτείτε πως προτιμότερο είναι να ξοδέψετε χρήματα για μια έξοδο με τους φίλους σας, παρά να ξοδέψετε ένα -διόλου ευκαταφρόνητο- ποσό στο κομμωτήριο. Προτιμήστε λοιπόν να ξοδέψετε αυτά τα χρήματα για τη διασκέδασή σας που Θα σας φτιάξει τη διάθεση, θα επικοινωνήσετε, θα γελάσετε, θα διασκεδάσετε πραγματικά.
Σίγουρα θα γυρίσετε σπίτι σας ανάλαφρη και χαρούμενη. Και, συν τοις άλλοις, θα κερδίσετε και χρόνο. Όλα τελικά είναι θέμα επιλογών!

Tips για βαφή μαλλιών στο σπίτι
• Φορέστε γάντια για την εφαρμογή της βαφής στα μαλλιά σας.
• Ακολουθείτε πάντα πιστά τις οδηγίες.
• Μην αναμειγνύετε πολλές βαφές μαζί ή άλλα προϊόντα.
• Μην αφήνετε τη βαφή στα μαλλιά σας περισσότερο από όσο χρειάζεται.
• Σιγουρευτείτε ότι ξεβγάζετε τελείως τα μαλλιά και το κεφάλι σας από τη βαφή.




Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

  1. Εσύ ωραία τα λες..μα υπάρχουν και κάποιες..τεμπέλες σαν κι εμένα που αρκούνται σε απλό λούσιμο και κάποιο βάψιμο!!!!Φτου μου!Καλές γιορτές γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή