javascript:void(0) SearchReadShare: Πασχαλινές ιδέες με... γούστο και φαντασία!

9 Απριλίου 2012

Πασχαλινές ιδέες με... γούστο και φαντασία!

Ανεξάντλητο το διαδίκτυο σε ιδέες διακόσμησης για τις πασχαλινές μέρες! Σε ιδέες για βαφές αυγών, ιδέες για λαμπάδες από ...χέρι! συνταγές για κουλουράκια, τσουρεκάκια και ό,τι βάζει ο νους σας. Αυτές όμως οι ιδέες για το βάψιμο των αυγών, δίνουν και παίρνουν! Να πω την αλήθεια, με όλες αυτές τις ιδέες, έχω ξεσηκωθεί και σκέπτομαι πως να βάψω φέτος τα αυγά μας. Σίγουρα κάποια θα βαφτούν κόκκινα (με φυτική βαφή) γιατί είμαι και λίγο της παράδοσης.


Θα πειραματιστώ όμως και με τις φυσικές βαφές, δηλ. το χρώμα από διάφορα λαχανικά που θα βράσω. Βράζοντας π.χ. παντζάρια, κόκκινο λάχανο, φλούδες από κρεμμύδια κλπ., μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτό το χρωματισμένο υγρό και να τοποθετήσουμε τα βρασμένα  αυγά. Έτσι, τα αυγά  παίρνουν ένα χρώμα, απαλό και φυσικό, αντίστοιχα (κόκκινο αχνό, μπλε, και καφετί της σκουριάς).
Το κάθε ένα λαχανικό βέβαια το βράζουμε ξεχωριστά και αφού του προσθέσουμε λίγο ξύδι (κλασικά), αφήνουμε μέσα στο υγρό αυτό, τα βρασμένα αυγά. Το μυστικό, από ό,τι κατάλαβα είναι να βράσουν τα λαχανικά με λίγο νερό (για να μην είνα πολύ αραιό το χρώμα που θα βγάλουν) και να αφήσουμε τα αυγά στο υγρό των λαχανικών αρκετές ώρες (6-7).


Μια καλή ιδέα είναι να κόψουμε μερικά φυλλαράκια ή λουλουδάκια από τις γλάστρες μας, και να τα χρησιμοποιήσουμε για να δώσουμε και ένα σχέδιο στα αυγά. Τοποθετούμε ένα φυλλαράκι στο βρασμένο αυγό, το καλύπτουμε με ένα κομμάτι τούλι ή καλτσόν για να συγκρατήσουμε το φυλλαράκι και τοποθετούμε το αυγό στη φυσική μπογιά.


Βρήκα όμως και μερικές καταπληκτικές ιδέες, διακοσμητικές περισσότερο, χρησιμοποιώντας τα αυγά για βάση. Είτε με νερομπογιές, είτε με αυτοκόλλητα, είτε χαρτί διακοσμητικό, με δαντέλες κλπ., αυτοσχεδιάζουμε και στολίζουμε το σπίτι μας - ανοιξιάτικα και πασχαλινά!







Καλές πασχαλινές δημιουργίες σε όλους μας! Αυτή η βδομάδα έχει... "τα κέφια της"! Και σειρά έχουν οι λαμπάδες. Έχω κάτι χρόνια να φτιάξω λαμπάδες, εννοώ να τις διακοσμήσω, γιατί ακόμα με το κερί δεν έχω ασχοληθεί, αλλά φέτος θα αυτοσχεδιάσω!


Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου