javascript:void(0) SearchReadShare: Άλλο ένα αντίο...

21 Ιανουαρίου 2012

Άλλο ένα αντίο...


Έφυγε σήμερα, σε ηλικία 73 ετών, από τη ζωή η Αμερικανίδα τραγουδίστρια της jazz, των blues και της soul Ετα Τζέιμς. Η μπαλάντα «At Last» ήταν που την έβαλε στο χάρτη της μουσικής. Το κομμάτι γράφτηκε από τους Μακ Γκόρντον και Χάρι Ουόρεν το 1941, και γνώρισε αρχικά επιτυχία με την ερμηνεία του Γκλεν Μίλερ και μετά με εκείνη του Νατ Κινγκ Κολ. Το 1960 η Τζέιμς το ερμήνευσε και το έκανε το αγαπημένο της τραγούδι.




Eπηρέασε πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες όπως η Τάινα Τέρνερ, η Μπόνι Ράιτ, η Νταιάνα Ρος και η Τζέινις Τζόπλιν. Έκανε επίσης περιοδεία ως supporting Artist με τους Rolling Stones και συνεργάστηκε με τους Grateful Dead. Η μεγάλη σταρ τιμήθηκε στη διάρκεια της καριέρας της με τέσσερα βραβεία Grammy και 17 Blues Music Awards.
Πηγή: http://tvxs.gr


Άλλο ένα "αντίο"... Ακόμα φτωχότεροι πολιτιστικά, και όχι τίποτα άλλο, αλλά είναι τόσο "στεγνή" η εποχή μας ΚΑΙ μουσικά, που όταν φεύγουν τέτοιοι άνθρωποι-καλλιτέχνες, ξέρεις ότι σου παίρνουν κι ένα μικρούλι κομματάκι, το οποίο δεν θα αντικατασταθεί με τίποτα. Και εκεί είναι που με πιάνει η μελαγχολία... Ίσως φταίει και ο καιρός, είναι τόσο μουντός, μελαγχολικός...
Ας απολαύσουμε ακόμα ένα-δυο τραγούδια της, για να κλείσει αυτή μου η ανάρτηση πιο γλυκά...


 


Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου