javascript:void(0) SearchReadShare: Μπατόν Σαλέ (Aλμυρά μπισκοτάκια)

19 Ιανουαρίου 2012

Μπατόν Σαλέ (Aλμυρά μπισκοτάκια)

Μπατόν Σαλέ ή αλλιώς "Τα αλμυρά της θείας της Κικής"

Όντως αυτή τη συνταγή μας την έδωσε η θεία μου η Κική, χρόνια πίσω...


Είναι ένα κι ένα συνοδευτικό για κάθε είδους ποτό και όχι απλώς συνοδεύουν το ποτό μας ...τύφλα να 'χουν οι ξηροί καρποί! Μμμμμμ τώρα πρέπει να περιγράψω τα υλικά που χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο αλεύρι Αλατίνη (μπλε)
  • 1 ποτήρι νερού λάδι
  • 1 ποτήρι βιτάμ
  • 3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν μπάουτερ
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι νερού γάλα φρέσκο
  • 1 πιάτο βαθύ τριμμένο τυρί Πεκουρίνο (για πιο αλμυρή γεύση αγοράστε τυρί εισαγωγής,           το τυρί Αμφιλοχίας είναι πιο ήπιο)
Μην αγχώνεστε... είναι εύκολη η συνέχεια...

Σε μια λεκάνη βάζω όλα μαζί τα υλικά, εκτός από το αλεύρι. Τα ανακατεύω καλά με το χεράκι μου και αφού κρίνω ότι είναι οκ, ρίχνω σιγά-σιγά και το αλεύρι. Ζυμώνω συγχρόνως καλά και συνεχίζω μέχρι να ρίξω όλο το αλεύρι.
Σε ένα ταψί στρώνω την λαδόκολλά μου και το 'χω έτοιμο ...για στρώσιμο. Αρχίζω, παίρνοντας λίγη ζύμη από τη λεκάνη, να σχηματίζω μια μακριά και λεπτή λωρίδα ζύμης, πλάθοντάς την στην επιφάνεια του τραπεζιού. Στη συνέχεια με ένα μαχαιράκι ή τη ρόδα που κόβουμε την πίτσα (υπάρχει και με σχέδιο) κόβουμε τη λωρίδα κάθε 4-5 εκ. Τοποθετούμε αυτά τα μικρά κομματάκια στο ταψάκι μας, και αφού το γεμίσουμε, ρίχνουμε πάνω σε κάθε κομματάκι τριμμένο τυρί και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο, ψήνοντας τα στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20 λεπτά περίπου. (Όταν αρχίσουν να ροδίσουν τα βγάζουμε από το φούρνο)
Στη συνέχεια, μέχρι να ψηθούν τα πρώτα μας μπατόν σαλέ, συνεχίζουμε να γεμίζουμε το δεύτερο ταψί μας, όπως ακριβώς κάναμε και για το πρώτο ταψί. Αυτό ήταν!!!
Γύρω στα 4 ταψιά μας "βγάζει" όλη η ζύμη, περίπου.

Στις γιορτές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάποια φορμάκια με σχεδιάκια. Όπως έχουμε τη μικρή ζύμη στο τραπέζι μας (το σχήμα ας είναι στρογγυλό) κόβουμε με τα φορμάκια τη ζύμη και τοποθετούμε τα κομματάκια ζύμης στο ταψί.

Είναι θεσπέσια σας λέω... τελειωμό δεν έχω όταν τα φτιάχνω, σε λίγες μέρες έχουν κάνει φτερά!!! Προσοχή όμως, έχετε υπόψη σας ότι έχουν πολλές θερμίδες... αχ αχ αυτές οι θερμίδες...















Εδώ είχα παρέα τα παιδάκια μου, τα ετοιμάσαμε παρέα, δεν μπορείς να φανταστείς τι όμορφα περνά η ώρα μαζί τους φτιάχνοντας διάφορα καλούδια στην κουζίνα.






































Έτοιμα τα αλμυρά!!! Βάλτε ένα ποτάκι και ξεκινήστε!!!



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου