javascript:void(0) SearchReadShare: 10 προτάσεις δώρων χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία

18 Δεκεμβρίου 2013

10 προτάσεις δώρων χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία




Οι γιορτινές ημέρες πλησιάζουν και δεν έχετε ακόμα σκεφτεί τι δώρα θέλετε να κάνετε στους αγαπημένους σας. Σκέφτεστε τα οικονομικά σας και αγχώνεστε για το πως θα ανταπεξέλθετε σε αυτά τα έξοδα; Σας προτείνω κάποια δώρα που δεν θα σας βγάλουν εκτός προϋπολογισμού και θα χαρίσουν χαρά στα αγαπημένα σας πρόσωπα.


Το κλειδί για να κάνετε δώρα που θα τα χαρούν οι παραλήπτες, είναι να τα προσωποποιήσετε. Να νιώσει, δηλαδή, ο παραλήπτης ότι τον είχατε πραγματικά στο νου σας όταν διαλέγατε.
Πρώτα πρώτα δεν αφήνουμε το θέμα των δώρων την τελευταία στιγμή. Έτσι θα έχετε πολύ περισσότερο χρόνο να σκεφτείται τι θέλετε και για ποιον το θέλετε. Στη συνέχεια υπολογίστε το ποσό των χρημάτων που μπορείτε να ξοδέψετε.
Πάρτε μολύβι και χαρτί και ξεκινήστε!


Φτιάξτε μια λίστα με τους ανθρώπους στους οποίους θέλετε να δωρίσετε κάτι και δίπλα από κάθε όνομα συμπληρώστε τι θα τους άρεσε.
Εμείς παρακάτω σας προτείνουμε μερικές ιδέες, οι οποίες είναι οικονομικές και συγχρόνως θα σας βγάλουν από το αυτό το αδιέξοδο.

1. Μια πολύ όμορφη ιδέα είναι να αγοράσετε μια κορνίζα αφού έχετε τυπώσει την φωτογραφία που θα την πλαισιώσει. Ποιός δεν θα λάτρευε μια κορνίζα με την αγαπημένη του φωτογραφία; Ανάλογα την περίπτωση επιλέγεις και τη φωτογραφία.

2. Μια σχετικά οικονομική ιδέα είναι ν’ αποτυπώσετε μια φωτογραφία πάνω σε κάποιο αντικείμενο. Είναι μια εναλλακτική ιδέα με την προηγούμενη, που προορίζεται όμως σε νεώτερους ανθρώπους. Τα περισσότερα φωτογραφεία σήμερα μπορούν να τυπώσουν μια εικόνα σχεδόν οπουδήποτε. Σε μπλουζάκι, σε κούπα, σε ημερολόγιο, σε σελιδοδείκτη, σε μαγνητάκι για το ψυγείο κλπ. Είναι ένα γουστόζικο και οικονομικό δώρο και σας βγάζει από το “αδιέξοδο” και τον προβληματισμό.

3. Μπορείτε, εφόσον γνωρίζετε, να τους δωρήσετε μια ετήσια συνδρομή στο αγαπημένο τους περιοδικό. Είμαστε σίγουροι πως θα τους ευχαριστούσε ιδιαίτερα.

4.  Για κάποιον φίλο που ξέρετε ότι του αρέσει πολύ η μαγειρική, μπορείτε να διαλέξτε μια μικρή γλάστρα με το βότανο που πιθανόν χρησιμοποιεί. Θυμάρι, δυόσμο, βασιλικό κλπ. Αν προσθέσετε και την καρτούλα με τις ιδιόχειρες ευχές σας θα εντυπωσιάσετε.

5. Επίσης, μια υπέροχη ιδέα για χειροποίητο δώρο, είναι οι συνθέσεις καλαθιών. Μπορείτε εύκολα να βρείτε καλάθια, σε οικονομική τιμή και στη συνέχεια να το γεμίσετε ανάλογα με το τι αρέσει στον άνθρωπο που θα το δωρίσετε. Π.χ.
-  Καλάθι με ένα μπουκάλι κρασί, διάφορους ξηρούς καρπούς και μπόλικες καραμέλες.
- Καλάθι με διάφορα αρωματικά καλλυντικά, άλατα, και σαπουνάκια, για τη φίλη που γνωρίζετε ότι χρειάζεται ξεκούραση.
- Για το φίλο που του αρέσει η μουσική, μπορείτε να γράψετε μόνη σας δύο τρία cd με την αγαπημένη του μουσική και να κάνετε μια σύνθεση καλαθιού συμπληρώνοντας οπωσδήποτε με μια σοκολάτα, μπιστοτάκια και χυμό.
- Για το αγαπημένο σας πρόσωπο, ετοιμάστε ένα καλάθι με κόκκινο κρασί, δύο ποτήρια και μερικά φρούτα. Δημιουργήστε τη ρομαντική ατμόσφαιρα που έχετε ανάγκη.

6. Ένα καλό δώρο επίσης, είναι και ένα ζευγάρι μαλακές παντόφλες. Κλασικό δώρο και φυσικά, αν θέλετε να διασκεδάσετε, μπορείτε να αγοράσετε παντόφλες με γιορτινά μοτίβα ή περίεργα ζωάκια.

7. Ένα χρήσιμο δώρο, χειροποίητο αλλά και οικονομικό είναι να φτιάξετε μόνες σας διάφορα μπισκότα σε γιορτινά μοτίβα. Στη συνέχεια, αφού έχετε αγοράσει ένα όμορφο κουτί, κάνετε τη σύνθεσή σας, χρησιμοποιώντας καραμελίτσες, σοκολατάκια κλπ., και κάνετε το τέλειο δώρο.

8. Δεν ξεχνάμε φυσικά τα κεριά. Είτε τα φτιάξετε μόνες σας, είτε τα στολίσετε εσείς, να θυμάστε πως είναι ένα πολύ καλό χειροποίητο δώρο.

9.  Για το μικρό σας βαφτιστήρι ή το μικρό σας φίλο, δύο εισιτήρια (ένα για εσάς που θα το συνοδέψετε κι το άλλο για δώρο) για μία από τις παιδικές θεατρικές παραστάσεις που παρουσιάζονται αυτή την εποχή εξασφαλίζουν σίγουρη επιτυχία.

10.  Μια χειροποίητη ιδέα, πολύ ξεχωριστή επειδή θα είναι από τα χέρια σας, είναι η ζωγραφική σε κούπες. Διαλέξτε κούπες για καφέ, σε λευκό χρώμα, μαρκαδόρο ανεξίτηλο σε ό,τι χρώμα θέλετε και ξεκινήστε... Φτιάξτε τα σχέδια που σας αρέσουν ή ακόμα καλύτερα γράψτε τις προσωπικές ευχές ιδιοχείρως. Θα τις χαίρονται και θα σας θυμούνται όποτε θα πίνουν τον καφέ τους.






Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου